Faianta Lichidari de stoc

×

Faianta - Generalitati

 
Este important de retinut ca Faianta se foloseste numai pentru placari verticale, indeosebi pentru placarea peretilor din bucatarie si baie, rolul sau fiind deopotriva estetic si functional.
 
Atunci cand alegeti Faianta pentru amenajarile de interior, este bine sa cunoasteti principalele particularitati ale acesteia:
 • In functie de textura exista trei mari categorii de Faianta: Faianta Lucioasa, mata si semilucioasa
 • In functie de model: plata, structurata sau in relief (3D)
 • In functie de forma: patrata, dreptunghiulara sau forme atipice
 • In functie de dimensiune: placi de Faianta medii sau Faianta de dimensiuni mari
 
Din punct de vedere tehnic, este important sa ne raportam la cateva dintre caracteristicile tehnice ale acesteia:
 • Absorbtia de apa - masoara porozitatea interna a placii ceramice - in special pentru baie este bine sa alegem Placi Ceramice cu un grad mic al acestui indicator
 • Rezistenta la flexiune masoara rezistenta la rupere a unei placi cand este supusa unei incarcaturi centrale - de luat in calcul mai ales in cazul in care optam pentru Placi Ceramice de dimensiuni mari
 • Rezistenta la zgaraiere - reprezinta duritatea suprafetei placii si este importanta mai ales pentru Faianta Bucatarie, care adesea este murdarita cu stropi de grasime
 

Cum alegem placile de Faianta?

 
Faianta moderna este fabricata azi intr-o gama extrem de variata de stiluri, modele si culori, devenind un accesoriu de design care va da farmec si personalitate locuintei dumneavoastra.
 
Asadar, in  primul rand, alege stilul de design potrivit casei si personalitatii tale:
 • Daca esti un iubitor al spatiului cat mai natural sau vrei sa adaugi un accent rustic, poti sa te orientezi catre Placi ceramice tip parchet sau catre cele care imita pietrele;
 • Daca esti adeptul stilului classic, placile de faianta si Gresie tip marmura sau cele monochrome ti se vor potrivi foarte bine;
 • Pentru stilul romantic exista o multitudine de colectii de faianta cu motive florale sau in culori pastel
 • Pentru iubitorii minimalismului sau stilului industrial, producatorii de placi ceramice au lansat colectii de gresie si Faianta de dimensiuni mari, ce au un rafinament aparte.
 
Calculeaza-ti bugetul pentru amenejare si in functie de acesta alege Gresie si faianta cu un raport calitate-pret bun. Nu uia sa cauti si oferte speciale si magazine outlet.
Fa un calcul atent al suprafetelor care vor fi placate si luati o marja de pierdere de 10%.
 

Faianta bucatarie

 
Pentru ca bucataria reprezinta in general un spatiu dedicat familiei  este bine sa alegem pentru aceasta incapere culori calde si odihnitoare.
De obicei, zona placata cu Faianta bucatarie este cea a blatului de lucru, asa ca e recomandat sa evitati modelele structurate, care se curata si se igienizeaza mai greu.
 

Faianta in baie

 
Spre deosebire de bucatarie, baia iti permite sa te joci cu culorile, sa folosesti contraste, pentru a crea efecte speciale. Pentru o baie de dimensiuni mici este indicat, totusi, sa folosesti culori deschise si lucioase, care maresc senzatia de spatiu.
In functie de stilul doritt, puteti alege Faianta si gresie tip parchet, modele care imita marmura, placi monocrome pe care sa le combini cu decorurile colectiei sau cu mozaic.